Eindhoven Internet Award voor OnsPlatform.tv
Prijsuitreiking door wethouder Staf Depla op woensdag 21 mei 2014
OnsPlatform.tv ontvangt uit handen van wethouder Staf Depla de Eindhoven Internet Award. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Van Abbemuseum op woensdag 21 mei 2014 van 16.00 tot 18.00 uur.

Eindhoven Internet Award
De Eindhoven Internet Award (EIA) is een initiatief van Digitale Stad Eindhoven, Gemeente Eindhoven en Internet Access Eindhoven. De EIA bekroont vooruitstrevende, originele en creatieve ideeën die ervoor zorgen dat het niet-zakelijk gebruik van internet bijvoorbeeld makkelijker of veiliger wordt, ingezet kan worden voor educatieve doeleinden of gebruikt kan worden om mensen meer bij elkaar en bij de maatschappij te betrekken. Voor de toekenning van de prijs worden aspecten beoordeeld als visie, kwaliteit, innovativiteit, impact en uitvoeringsvorm, de manier waarop de inzichten in de markt zijn gezet of anderszins ter beschikking zijn gekomen, en de aantoonbare en actieve rol die de winnaar heeft vervuld. De prijs bestaat uit een kunstwerk gemaakt door Renée van Leusden, beeldend kunstenares in Vught. De Stichting IAE (Internet Access Eindhoven) stelt een geldbedrag ter beschikking.

OnsPlatform.tv
OnsPlatform.tv is een initiatief van Ons Net Eindhoven dat met het platform wil bijdragen aan het bevorderen van sociale contacten en het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. OnsPlatform.tv biedt buurt- of wijksites aan als verzamelplaats van openbare informatie om bewoners op de hoogte te houden van activiteiten in de buurt of wijk. OnsPlatform.tv is: Samen Veilig, Samen Bewegen, Elkaar Helpen, Sociale Ontmoeting en Duimpjes om een ‘oogje in het zeil te houden’. Een co-creatie met bewoners, buurtverenigingen en professionals. Ook diensten van derden kunnen via de landingsbaan van OnsPlatform.tv beschikbaar komen voor bewoners. OnsPlatform.tv wordt gebruikt voor plezierige en praktische zaken maar biedt straten en wooncomplexen ook de mogelijkheid om buurtpreventie en veiligheid te organiseren. Websites hebben desgewenst een open en een afgesloten gedeelte dat alleen door de aangesloten leden bezocht kan worden.

Dutch Technology Week in Eindhoven
In 1994 startte zowel Internet Access Eindhoven als de Digitale Stad Eindhoven. Nu 20 jaar later past creatief gebruik van Internettechnology nog altijd goed bij Eindhoven. De prijsuitreiking vindt plaats in de Dutch Technology Week. Wethouder Staf Depla zal de prijs overhandigen tijdens een bijeenkomst in het Van Abbemuseum. De deelnemers worden tussen 16.00-16.30 uur verwacht in het restaurant van het museum. De bijeenkomst is gratis toegankelijk maar aanmelden is verplicht. Dit kan via e-mail aan bestuur@dse.nl.

logo's van de partners

Eerdere winnaars: 2005
De EIA werd in 2005 voor de eerste keer uitgereikt bij het 10-jarig bestaan van DSE. De prijs ging toen naar ThinkQuest, de onderwijswebstrijd. ThinkQuest is een initiatief van Kennisnet dat scholieren, studenten en docenten uitdaagt om in teamverband websites te maken. Zie voor meer informatie de pagina 2005.

2008
In 2008 werd de EIA voor de tweede keer uitgereikt.
Deze keer ging de prijs naar Henri Smits, de initiatiefnemer van Ons Net Nuenen, het glasvezelkabelnet voor heel Nuenen.
Zie voor meer informatie op
pagina 2008.

 

copyright © 2014 Stichting Digitale Stad Eindhoven


count    Bezoekers sinds mei 2008


laatst gewijzigd op 27 november 2012