Uitreiking eerste Eindhoven Internet Award in 2005
In het Auditorium van de TU/e hebben vrijdag 18 februari 2005 Wim Claassen, wethouder Economische en Socialen Zaken van de gemeente Eindhoven en Ben Waumans, voorzitter Digitale Stad Eindhoven voor de eerste keer de Eindhoven Internet Award uitgereikt aan Danny van Gelder, product manager van ThinkQuest. De uitreiking van de Eindhoven Internet Award vormde een feestelijke afsluiting van het symposium 'Internet, een spiegel van de samenleving?' dat Digitale Stad Eindhoven ter ere van haar 10-jarig bestaan organiseerde.

De jury die de kandidaten heeft beoordeeld, is van mening dat ThinkQuest bij uitstek aan de gestelde criteria voldoet. De Eindhoven Internet Award bestaat uit een bronzen beeld met inscriptie van de Vughtse kunstenares Renée van Leusden.

ThinkQuest is een label van Kennisnet dat staat voor ICT innovatieve en inspirerende webevents. Het is een eductatief en innovatief concept van Kennisnet waarmee het gebruik van internet en ICT in het onderwijs wordt gestimuleerd.

  
Danny van Gelder van ThinkQest ontvangt de eerste Eindhoven Internet Award
Foto: Rien Valk     

V.l.n.r: Wethouder Wim Claassen, Danny van Gelder, Ben Waumans


ThinkQuest is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van web-strijden voor scholieren in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs en volwasseneducatie. Daarnaast is er ook een webstrijd voor studenten in het hoger onderwijs en docenten van basis- en voortgezet onderwijs. De uitdaging van de webstrijd is het in teamverband maken van een educatieve, originele en interactieve website.

Verslag: Rien Valk (DSE)

 

Jury Eindhoven Internet Award 2005

Emile Aarts
Philips, vice president Natlab en motor achter de ambient intelligence activiteiten,

Peter Kentie
Marketing manager van PSV maar ook zeer bekend door zijn initiatieven rond webdesign. Zijn boeken worden gezien als basismateriaal voor webdesigners.

Guido van Rooij
Senior security consultant bij Madison Ghurka.
Een van de oprichters van DSE en IAE.

Egbert Jan Sol
Directeur Kennis van TNO Industrie en Techniek. Daarvoor werkzaam bij Ericsson en Philips. Was van 1990 tot 1998 deeltijdhoogleraar op de TU/e. Eerste voorzitter van DSE

Willem Jan Withagen
Directeur Digiware Management.
Oprichter van internet provider Internet Access Eindhoven, indertijd de tweede provider in het land.

Ben Waumans
Voorzitter DSE. Voorheen werkzaam bij Philips als research medewerker, hoofd van het projectencentrum en lid van de directie van het Natlab en van Consumer Electronics.


laatst gewijzigd 05 juni 2008